Wat is Bewust
Bezorgd?

Steeds meer mensen kopen hun producten online. Voor het klimaat is dit vaak goed nieuws, want bezorging door de e-commercesector is heel efficiënt georganiseerd. Een bestelbusje in de stad levert per rit maar liefst 100 pakjes af! Samen met jou wil Bewust Bezorgd werken aan nog duurzamer online winkelen.

Jouw keuze heeft (duurzame) impact!
Bewust Bezorgd laat zien dat je zelf de milieu-impact van jouw pakketje gunstig kunt beïnvloeden. Kijk maar eens bij de tips. De grootte van je pakketje, het bezorgmoment en met welk vervoersmiddel het pakje naar jouw voordeur wordt gebracht, heeft allemaal invloed op de CO2-impact. Wil je zien hoe? Doe de test!

 

Duurzame koploper in Europa
De Nederlandse e-commerce sector is de eerste logistieke sector in Europa die gezamenlijk de impact systematisch gaat meten om doelgericht de CO2-uitstoot verder te verlagen. Met name in de bezorging van pakketten van het laatste overslagpunt naar de consument, kan vooruitgang worden geboekt. Met deze ambitie kunnen wij de eerste logistieke sector zijn die voldoet aan de klimaatdoelstellingen van Parijs.

doe de test